Samtal och diskussion

De senaste åren har jag då och då haft nöjet att träffa svenska grupper som kommer till Israel/Palestina på studieresa genom Swedish Christian Study Center (Bilda) för samtal och frågestund. Att vara ”bollplank” för grupper som åkt runt på Västbanken och kommit nära palestiniernas verklighet är alltid en utmaning men oftast också väldigt roligt och inspirerande.

Trots (eller kanske på grund av) det ständiga nyhetsflödet från regionen upplever många att verkligheten på markytan är avsevärt mycket mer komplex än vad man föreställt sig. Ibland fokuserar frågorna på konflikten och den djupfrysta fredsprocessen, men till största delen brukar samtalet röra sig kring den israeliska vardagen – människor, arbete, ekonomi, sociala frågor, miljö, skola, sjukvård, familjeliv, religion, invandring, terror och våld, politiska partier och judisk-arabiska relationer. Min förhoppning är mina redogörelser och personliga erfarenheter kan bidra till en djupare förståelse och mer mångfacetterad bild av det israeliska samhället.

Grupper som planerar att besöka Israel och är intresserade av ett möte är välkomna att kontakta mig per mail eller telefon (se under Kontakt)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Israel på egen hand

%d bloggare gillar detta: