Jerusalem

Var i Jerusalem idag och jobbade. Tog med kameran och tryckte av lite här och där – tänkte att Roy kanske blir glad. Bilden där det regnar är dock inte från Jerusalem utan ifrån den blöta (israeliska) nord…men var? Vad är den där märkliga kullen för något? Vad föreställer bilderna? 
Först till tio rätt får gratis guidning av mig i judiska kvarteret vid lämpligt tillfälle.

9 reaktioner till “Jerusalem”

  1. Vänta nu, är det tio rätt, bara för Tikotzinsky råkade händelsevis träffa rätt på en kulle? Tyvärr kvalificerar jag inte ännu:)

  2. Jag ska inte vara snål, andra trogna läsare får också gärna tura med mig om de kommer hit. Men fortsätt gärna att gissa. En del är ju jättelätt, bara stenen (och vad som står på den) vet jag inte om någon klarar.

  3. Roy blev glad, främst för att Anna är ute och rör på sig. Extra glad blev jag av att det regnar i Israel.
    Sen är det alltid trevligt med Israelbilder. Den här gången tycker jag att stenväggen stjäl föreställningen (även om Tempel-Menorahn är magnifik – den står väl i judiska kvarteret i trapporna som leder ner mot Västra Muren och Tempelberget – Haram Ash-Sharif, eller hur?). Inte för att jag ser vad som står på stenen, utan bara för att den och klottret kittlar fantasin och får mig att försöka minnas gränder, byggnader, hus och detaljer i Jerusalem. Nöjer sig med en ungefärlig höftgissning – marknadsgatan som förbinder muslimska och judiska kvarteren, eller någon annan och närliggande gata?

  4. Visst är det den menorahn http://www.itraveljerusalem.com/attraction/golden-menorah.

    Stenen: riktningen är bra. Innan jag ger svaret (det kan verkligen vara på en hel rad husväggar i de områdena) kan jag avslöja att det står ”Hamas”, vilket inte är helt ovanligt att se klottrat i gamla staden. Men jag vill nog att du säger något om vilken tidsperiod huset är ifrån – kolla stenarnas färger. Hint: en av Jerusalems mest kreativa byggnadsperioder.

  5. ”Men jag vill nog att du säger något om…”, hehe:). Först slås man ju av hopplocket av stenar – kreativ byggnadsfilosofi- och teknik, typ att man tager vad man haver. Men exakt plats och tid – nej, jag ger mig. Upplysning, tack.

Kommentarer är stängda.