Sodom och Gomorra v.2011

Minns någon nyheten från i september om Spencer Tunicks nakeninstallation vid Döda Havet? Yours truly kunde inte motstå detta enastående tillfälle att bli ett internationellt uppmärksammat konstobjekt och passade på att skriva om installationen för Judisk Krönika (senaste numret, s. 34).

Att bada naken i Döda Havet klockan halv sex på morgonen tillsammans med över tusen andra israeler var en rätt suverän upplevelse, dock med en viss bismak av vulgär-paparazzis som stod uppställda på höjderna runtomkring med bästa närbildsteleobjektiven i högsta hugg. Att halka i leran (på väg ner i vattnet) var avsevärt mycket behagligare än att promenera omkring på supervassa saltavlagringar (landfotografierna), och efter 1.5 timme i saltvatten kändes huden aningen märklig plus att det sved lite här och var. Som tack kommer jag att få ett fotografi egenhändigt signerat av Spencer Tunick som jag kan hänga upp i vardagsrummet (och nej, man kan INTE urskilja vem som är jag. Har kollat, även bilderna som läckte till Flickr.).

6 reaktioner till “Sodom och Gomorra v.2011”

  1. De där paparazzi skulle säkert vilja ta bilderna med närbildsobjektiv, men jag tror säkerhetsvakterna höll dem på avstånd så de fick nöja sig med teleobjektiv…

  2. Tack 🙂 du ser helt enkelt inte drivorna av usla bilder…men detta är onekligen fördelen med en digitalkamera, att man kan ta drivor av bilder och några blir bra. Med en enkel Canon-kamera, automatinställning.

  3. Bra artikel i JK!
    Gav det hela mersmak – blir det fler konstprojekt/installationer för din del (ej nödvändigtvis i naken form)?

Kommentarer är stängda.