Grön turism i Negevöknen

Hösten och våren är de bästa tiderna att besöka Israel, och även för den som bor i Israel permanent så ger några dagar i Negevöknen samma känsla av avkoppling som att åka utomlands (och man slipper stå i kö på Ben Gurion). Min favorithörna är Nitzana-området nära den egyptiska gränsen där man kan övernatta i Nitzana, Mizpe Ezuz eller (bäst) Beerotayim. Favoritaktivitet: ligga i en hängmatta och lyssna till ett svagt rassel i palmbladen, eller gå och hämta ett glas sött te som hela tiden står på elden i mitten av gårdsplanen. Rida kamel går också bra. Här är ett reportage som jag skrev för Menorah i våras –  Grön turism i Negevöknen.

2 reaktioner till “Grön turism i Negevöknen”

  1. En av bilderna som då och då dyker upp i sidhuvudet är ju från Beerotayim. Har tvvärr aldrig varit där. Men då har man ju något att fantisera om och längta till. Hur gick den där gamla låten: ”Är det konstigt att man längtar bort nån gång?”

    Däremot har jag tältat i Negev. Och då talar jag om den verkliga, hårda och magiska öknen, utanför samhället. Knappt ens en torr och risig liten buske. Bara hårt underlag, ljusbruna kullar och en oändlig mängd stenar. Kalt och kärvt. Klar natthimmel med en oändlig mängd stjärnor. ”Toaletten” är en liten wadi en bit bort.
    Magiskt. A great resort.

  2. Även din profilbild på FB är väl från Beerotayim, eller hur? Du har funnit din plats på jorden. Tov meod.

Kommentarer är stängda.