Video: det israeliska uppvaknandet

Medverkade i Gomorron Sverige imorse, men kan just nu inte länka eftersom videon är ”geografiskt blockerad utanför Sverige av upphovsrättsliga skäl”.  Titta istället på det här utmärkta reportaget om de pågående protesterna i Israel (alla intervjuer på engelska):

5 reaktioner till “Video: det israeliska uppvaknandet”

 1. Jag kollade inslaget i Gomorron Sverige på SVT Play. Väldigt intressant, även om det enligt mitt tycke var onödigt av Stanczak att dra in konflikten i det hela. Jovisst, allt hänger ihop, men då man ju lika gärna ha en som säger något om Egypten, Syrien samt om den italienska finanskrisen osv….ingen ände i sikte.
  Men här finns inslaget:
  http://svtplay.se/v/2497200/gomorron_sverige/social_revolution_i_israel

  Men du gjorde en kanoninsats. Bra jobbat!

 2. På omvägar hörde jag om en planerad demonstration (finns en FB-sida där ca 5000 säger att tänker delta) den 13/8 på (Medina-torget?) Något slags ”ungdomskoalition”.

 3. Tack tack! Jag tycker att Jonathan hade vettiga synpunkter ändå, andra i Israel har ju tagit upp samma saker och det är relevanta invändningar även om jag inte tycker att man måste fastna där, man måste få diskutera sociala frågor här och det kan eventuellt öppna för en lite mindre låst diskussion om ockupationen i fortsättningen.

  Ni som bor i Sverige kan ju kolla på länken – jag vet inte ens vilken bild de använde på mig. Är det ett porträtt, eller en bild där jag har svart T-shirt och sitter på en bänk, eller en vit T-shirt framför några olivträd?

  Egypten smittar – nu har pensionärerna kommit igång. Var ska detta sluta? Jag väntar med stor spänning på vad palestinierna ska hitta på, innanför och utanför gröna linjen. Det kan bli hemskt intressant.

Kommentarer är stängda.