Dror Feiler i den israeliska arméradion

Jag har börjat vänja mig vid att höra Dror Feilers röst både i P1 och i den israeliska arméradions morgonprogram, med skillnaden att israeliska programledare effektivt hindrar Dror från att hålla monolog och istället får honom att svara på frågor. I programmet i morse sade arméradions programledare Ilana Dayan att hon förstår hans humanistiska och humanitära övertygelser, men att problemet är att Dror helt bortser från faktum att den här kampanjen utnyttjas av islamistiska organisationer och intressen. Drors svar blev att blockaden är ett brott mot folkrätten och att Israel har en regering där Shaspartiet ingår, vilket enligt hans åsikt är ett lika religiöst extremt parti. ”Tycker du att det är ett tillräckligt bra argument för att själv utnyttjas av Hamasregimen?” frågade Dayan oberört. Tråkigt nog frågade hon inget om Turkiets blockad mot Cypern, utan undrade istället om Feiler betecknar sig som israel. ”Ex-israel”, blev svaret.

Representanter för den israeliska flottan verkar mest bekymrade över hur hållfasta Ship to Gaza-båtarna är. Om de försöker ramma israeliska skepp så är chansen förmodligen rätt stor att de skadas, och det blir då naturligtvis Israels fel.  I slutändan är det väl den enda säkra slutsatsen här: det blir Israels fel hur man än gör. Man kan leka med tanken på hur egyptierna hade hanterat den här konvojen. Kanske vi borde låta dem patrullera utanför Gaza istället?

Cecilia Uddén rapporterade i morse intressant från Gaza, där inte alla tycker likadant.

Nu var Dror i lunchnyheterna också. Enligt Reshet Bet (israeliska statsradion) finns även representanter från Irans TV med på båten. Allt är rätt upplagt för ett effektivt propagandakrig mot Israel, inget tvivel om det.

PS: Kul också att Dror ofta lyckas klämma in det där med att han själv gjort militärtjänst i Israel. Man undrar om han inte är lite stolt över det ändå. Inte PK, Dror. Skärp dig.

4 reaktioner till “Dror Feiler i den israeliska arméradion”

  1. Vilken tur för er Israelvänner att ni har Hamas. Undrar vad ni annars hade hittat för argument för att fortsätta blockaden?
    Och när nu Israels internationella anseende är på bottennivå så kan man ju undra hur det blir när de iordningställda arrestcellerna i Ashdod har fyllts med aktivister 😉

  2. Vad får dig att anta, Jan E. att folk gillar blockaden att de måste ha en fiende? Är det samma sorts mentalitet som mankells? Tycker du ocksa att israelerna/judarna sitter på 6 miljoner ess? Sjukt!

  3. ”Tycker du att det är ett tillräckligt bra argument för att själv utnyttjas av Hamasregimen?”

    Det är ett stort problem för Gazabåtarna att de utnyttjas av Hamas. Men låt oss vara uppmärksamma på hur många stater och företag gynnar sina ekonomiska intressen genom samarbeten med diktaturer, auktoritära regimer och halvdemokratier. Hur många stater och företag samarbeter inte med Kina, Saudiarabien, Egypten, Ryssland osv med argumenten att det på sikt gynnar den demokratiska och ekonomiska utveckligen för de förtrycka befolkningarna!? Vi ger bistånd till människor i Zimbabwe, trots att vi vet att en del riskerar att hamna i händerna på Mugabe. Men vad ska vi annars göra? Låta folk svälta ihjäl? Det säger sig självt att om du har ambitionen att hjälpa människor som förtrycks, så riskerar du att utnyttjas av förtryckarna. Men vad ska du annars göra?

Kommentarer är stängda.