Skrota BGS, stöd Geneveinitiativet

Jag tror att jag glömde lägga upp den här krönikan från i slutet av februari, på temat bojkott. Slutsats: jag tror fortfarande att en bojkott mot Israel kommer att visa sig kontraproduktiv, och att det är bättre att stödja de fredsförslag som redan existerar, dvs Geneveinitiativet och liknande.

4 reaktioner till “Skrota BGS, stöd Geneveinitiativet”

  1. ”jag tror fortfarande att en bojkott mot Israel kommer att visa sig kontraproduktiv…”

    One step in the right direction:-))))

  2. Hava, vilken då rätt riktning? Om du fortfarande inte har fattat att det är fullt möjligt att kritisera både en bojkott mot Israel och bosättningspolitiken samtidigt som man stöder konceptet två självständiga stater mellan Jordanfloden och havet, då är jag antingen en usel skribent som inte kan förklara sina argument på ett begripligt sätt eller så har du problem med att ta till dig vad jag skriver. Och har skrivit hela tiden.

  3. Nej till bojkott mot Israel, avsky mot antisemitiska uttryck inom ramen för Israelkritiken i åtminstone delar av vänstern i Europa (se Carlos Strenger på temat ”SLES” nedan), kritik mot bosättningspolitiken som i längden leder till en binationell stat med palestinsk majoritet eller slutet på Israel som demokrati, för Israel som judisk och demokratisk stat inom säkra och internationellt erkända gränser brevid en sammanhängande, självständig, demokratisk och demilitariserad palestinsk stat med huvudstad i Jerusalem. Det är nog mina ställningstaganden i ett nötskal.

  4. ”Nej till bojkott mot Israel..” låter bättre än ”jag tror fortfarande…”, vilket kan leda till misstolkning. F.ö. tror jag att du blandar ihop mig med någon annan, då jag inte känner igen mig.
    Vi vet vad en binationell stat skulle innebära och vilka som är för det. För inte vill väl palestinierna ha det heller. Frågan är om de nöjer sig med en stat bredvid Israel. Vilka säkra gränser, som går att försvara? Och är inte bosättningarna ett sk bargaining chip?

Kommentarer är stängda.