Arafats horor gör självrannsakan

Ett lätt utslag av politisk korrekthet – Fria Tidningar gillade tydligen inte min (ovanstående) rubrik till min senaste krönika och ändrade den till ”Samtal över gränserna”.

Okej. Men ”samtal över gränserna” är för mig när Hamas samtalar med bosättare, eller IDF-generaler talar med Anarchists against the Fence – inte när ett gäng feminister av olika etnisk härkomst har ett snack på Isha i Haifa, för det är inte alls speciellt kontroversiellt utan snarare regel. Som tur är.

16 reaktioner till “Arafats horor gör självrannsakan”

 1. Håller med Adler. Men med tanke på det gamla ordstävet ”Make love not war” skulle väl ”Samlag över gränserna” ha funkat bra.

  Men men – ”kvinnorörelsen” i Israel, med alla dess myriader av inriktningar, har en stor samhällspotential. Jag har bloggat om detta och jag kommenterar igen:
  Israels kvinnor är på god väg att transformera Israel på ett genomgripande sätt.

 2. PS och det lite roliga i sammanhanget är att jag faktiskt en gång var med några väldigt radikala kvinnliga vänsteraktivister i Hebron över en helg, där åtminstone en (judisk, antisionistisk) tjej ansåg att sex med åtminstone en palestinsk (manlig, singel) aktivist också ingick i programmet, till bådas ömsesidiga tillfredsställelse. Men där går jag nog över gränsen totalt för vad som är politiskt korrekt att skriva i en tidning. Plus att man ju inte ska generalisera bara pga ett enstaka bevittnat fall (nej, det var inte jag själv, om någon är intresserad).

 3. Med den rubriken på löpsedlarna låter det som om Arafat lekte hallick på fritiden för något större intresse för det motsatta könet lär han inte ha
  haft:-)

 4. Hava

  Arafat älskade nog pojkar mer än flickor. Ser fram emot en öppenhjärtlig och avslöjande biografi från någon i hans närmare omkrets. Om det nu finns någon som vågar ”solka” denna ”stora frihetskämpes ärevördiga” minne. 🙂

 5. Solen

  Det var det jag syftade på:-) Men även om en avslöjande biografi kommer ut så får vi inte reda på dödsorsaken från de franska läkarna. Och hans lyxhustru har säkert det på det torra och kommer inte att behöva mera under sin livstid. Alltså inga avslöjande från den sidan. Who wants to know anyway?

 6. Det var väl synd att Anna inte kom att ägna sig åt fredsframtvingande arbete av erotisk art.

  Undertecknad har förvisso träffat palestinska kvinnor, men något sex blev det aldrig tal om. Inte samlag, men väl samtal. Väldigt givande och intressant.

  Jag har dock ett vagt minne av en svensk (israelisk?) författare som har skrivit en bok om ett förhållande med en palestinsk kvinna. Minns dock varken namn eller titel. Någon som har en aning om detta och kan upplysa mig om saken?

  1. Heh, jag har haft ett, med en svensk-palestinska, men det var ett tag sedan…slutet av 90-talet.

   Men har inte skrivit någon bok om det.

    1. Nejdå, varför det? Jag är inte 50 och jag har skrivit en självbiografisk bok, som med Guds och förläggarens goda vilja kommer att publiceras någon gång. Om inte så lägger jag upp den på nätet om en tio år eller så.

Kommentarer är stängda.