J Street på Youtube

J Street har lagt upp en film där prominenta israeler uttrycker sitt stöd för en tvåstatslösning på  youtube. Den är tydligt riktad till den amerikanska opinionen, men är kanske intressant för en del svenskar också.

Lite kuriosa: Busken bakom Ami Ayalon heter på hebreiska Almon hodi (Quisqualis indica) och blommar från i början av juli med rosa och vita blomklasar som doftar helt underbart, speciellt på kvällarna (jag har en bakom huset). Den tycker INTE om frost – när temperaturerna här gick ner under noll i nästan en hel vecka i januari förra året så dog de späda grenarna. Som tur var så klarade sig stammen och i år kom den tillbaka igen. En av mina absoluta favoritblommor.

…och apropå favoritblommor – den här är också helt makalös: Plumeria rubra (Fitna på hebreiska). Växer upp till ett mellanstort träd, som inte heller tål frost. Att gå förbi när det blommar är som att vandra förbi en krossad parfymflaska – doften är direkt bedövande. Men helt underbar i lagom doser.  Den i min trädgård är vit och gul, som den nedan, men den finns också i rosa.

פלומריה (צהוב)

לחץ להגדלה

3 reaktioner till “J Street på Youtube”

Kommentarer är stängda.