I Israel är Depeche Mode definitivt större än påven

…om det var någon som tvivlade? Ynet om Depeche Mode, klipp från Ramat Gan-konserten på YoutubeNitzan Horowitz (gay,  populär journalist från kanal 10 som idag sitter i Knesset för Meretz) om påvens relation till andra religioner. Men det är nog bäst ändå att hålla sig utanför Jerusalem idag med tanke på det massiva säkerhetsuppbådet och alla stängda vägar, etc etc.

Istället kan man ägna sig åt att göra  Holy Land Quiz på Facebook. Eller som jag, försöka skriva en bidragsansökan till EU, vilket får Israels oorganiserade och aningen motsägelsefulla byråkrati att framstå som banal och människovänlig.

Uppdatering: Såg just på TV hur påven lade ner en krans i Yad Vashem, med bl a överrabbinen i bakgrunden. Mitt i allt det stenhårt regisserade mediaspektaklet så var det omöjligt att inte beröras av den bilden: överhuvudet för den katolska kyrkan, som i sin ungdom var medlem i Hitlerjugend och soldat i den tyska armén, lägger ner en krans för de judiska offren för Förintelsen. 

Anhängarna av teorin att ”sionisterna” är organiserade i en världsomspännande konspiration i syfte att trycka ner, förslava och fördumma andra folk kanske ser detta som ett bevis på hur ”sionisterna” använder sig av Förintelsen för att styra världen. Jag ser det mest som ett tecken på att det judiska folket, efter tvåtusen års exil och förföljelse av bland annat just den katolska kyrkan och Nazityskland, äntligen fått upprättelse och respekt. Skulle detta varit möjligt utan staten Israel? Jag är inte säker på det.  

SvD DN

8 reaktioner till “I Israel är Depeche Mode definitivt större än påven”

  1. Tänk om det vore så att Depeche Mode vore större än påven överallt? Isåfall hade världen kanske varit en lite bättre plats. 🙂

  2. Bidragsansokan till EU? Dar dar forstod jag inte….ger EU bidrag till Israel?

  3. EU har flera projekt som stöder israeliska (och palestinska) NGO’s, bl a ”Partnership for Peace”. Googla lite så får du se.

  4. Eleni,

    Israel är medlem i EUs samarbetsorgan för forskning, och många israeliska företag och akademiska institutioner får bidrag därifrån för pure science-projekt. Om man letar kan man säkert hitta fler samarbetsorgan (tex kultur) där Israel är medlem/associate och får tillbaks mer i projektstöd än landet ger i medlemsavgift.

  5. ….och nu vårdas sångaren David Gahan på sjukhus – naturligtvis har han blivit förgiftad av några ondsinta sionister 🙂 🙂 🙂

  6. Ja!! David Gahan vägrade nämligen att från scenen erkänna Förintelsen, så Shabak förgiftade honom med polonium.

    Men Guardian, allvarligt: har du inget att säga om Pope Mobilen? Jag kanske är helt bakom, men jag tycker att det här är helt fascinerande.

Kommentarer är stängda.