FN-rapport om Gaza och FN-rapport om Jerusalem

Såg just på TV att israeliska UD fördömer FN-rapporten om Gaza som tydligen överlämnats till Ban Ki-Moon men inte publicerats än. Avstår ifrån att uttala mig innan jag läst den.

Något jag personligen är mer insatt i och kan rekommendera läsning av: FN-rapporten om byggnadslov (not) och husrivningar i östra Jerusalem. Speciellt angående al-Bustanområdet, men även de andra områdena. Det är ingen hemlighet att den israeliska regeringen med bosättarnas hjälp och utländsk finansiering (riktigt vem som finansierar t ex organisationen El’ad tror jag inte att någon vet, eftersom de uppger firmor på Jungfruöarna och liknande som huvudfinansiärer, men rykten går att det handlar om bl a ryska oligarker) avser att bygga runt östra Jerusalem från Pisgat Zeev, över E1-Maale Adumim-Abu Dis och längre söderut i syfte att förhindra att staden blir palestinsk huvudstad. Eli Ishai, inrikesminister, förklarade igår på ynet att regeringen ska lägga in högsta växeln för att öka bosättningarna i ”Ir David”, alltså Silwan, och det gäller nog för hela östra Jerusalem. Hur smart det är att på det viset omintetgöra en tvåstatslösning har jag skrivit förut.

Rekommenderar också en väldigt bra och utförlig powerpointfil om byggnadsplanerna för E1 (Mevasseret Adumim) gjord av Shaul Arieli (går att ladda ner också). Beit Ofarim – samma fenomen.

2 reaktioner till “FN-rapport om Gaza och FN-rapport om Jerusalem”

  1. Inte en sekund för tidigt. Och den skadeglada biten i mig tycker att det är helt rätt åt Netanyahu och Lieberman att de får Obama på halsen och inte kan sitta och skrika gevalt åt att Zipi Livni ”säljer ut Eretz Israel till fienden” eller något åt det hållet.

Kommentarer är stängda.