Obama och bosättningarna

Obama höjer pressen på Israel angående bosättningspolitiken, skriver Haaretz . De vet exakt vad husrivningarna i Bustankvarteret i Silwan och byggnadsplanerna i E1 betyder (se tidigare poster om E1 häroch här. Ska bli intressant att se hur Netanyahu förhåller sig till detta.

2 reaktioner till “Obama och bosättningarna”

  1. Off topic, tittar just nu på tennismatchen och det förefaller som de israeliska spelarna/ledarna tror att sittplatserna nere vid baslinjen är någon sorts bosättning som man kan gå och sätta sig på lite som det behagar.

  2. Obama höjer pressen på Israel? Kan nog snarast liknas vid en förälder som bannar ett olydigt barn. Det kommer bli fler bosättningar och det kommer bli fler husrivningar. Precis som vi kunde ana redan när Rahm Emanuel blev stabschef och Clinton utrikesminister så kommer vi inte att se några förändringar i positiv riktning inom överskådlig tid. USA kommer på sin höjd säga ”aja baja” till Israel, men det massiva ekonomiska stödet till Israel kommer att fortsätta. Och miljarder ska satsas av omvärlden på att bygga upp Gaza och när man kommit en bit på väg så kommer Israel att återigen förvandla det nya till en grushög. Och så börjar man om från början.
    Läste att den ansedde diplomaten Charles Freeman, som var tilltänkt som chef för National Intelligence Council blev petad av Obama eftersom han kritiserat Israel lite för hårt.
    Nån som kan komma på nåt positivt att balansera denna pessimism med? http://www.usablogg.org/2009/03/11/obama-bojer-sig-for-israels-vanner-i-washington-slanger-chas-freeman-overbord/

Kommentarer är stängda.