Livni går i opposition

…och lämnar Netanyahu åt sitt öde, tillsammans med sina 65 ”naturliga partners” på högerkanten. Have a nice day.  

Schysst jobbat av Livni.

Nu vill vi se att Netanyahu är lika konsekvent med att vägra att acceptera en tvåstatslösning och utrymning av bosättningar när han åker och hälsar på Obama nästa gång. Det är ju inte så att någon i Vita Huset missat varför Livni avstår från att bli vice premiärminister och annat trevligt.

Nu vill åtminstone jag också se hur många Kadimamedlemmar, förutom Avigdor Yitzhaki som för några år sedan högtidligt deklarerade att han ”aldrig i livet skulle gå tillbaka till Likud och hjälpa till att göra Bibi till premiärminister igen” och idag är medlem i Bibis 100-dagar-team, diskret packar väskorna och byter partibeteckning till Likud i utbyte mot någon liten trevlig förmån.

Sedan hoppas jag faktiskt att både EU och Obama fattar att det är dags att sätta lite konkret press på den israeliska regeringen och kräva att den upprätthåller ingångna avtal, som t ex det som Ariel Sharon gav Bush angående att alla bosättningar som byggts efter mars 2001 skulle plockas ner.  Detta har inget med vägkartan att göra utan är ett israeliskt löfte till USA. Obama vet förmodligen också vad byggnadsplanerna i E1 innebär. Upp till bevis.