Oscar till Israel för ”Waltz with Bashir”?

Efter Melodifestivalen, några olympiska medaljer, Nobelpriset i ekonomi och Bar Rafaeli som cover på Sports Illustrated är nu förväntningarna uppskruvade inför kvällens Oscarsgala. Ska Israel (inte Ari Folman, om någon trodde det. Det här är en kollektiv grej, speciellt som de flesta män i åldrarna 40-55 förmodligen har någon form av erfarenhet av strider i Libanon) vinna Oscarsstatyetten eller inte??

Jag tänker faktiskt kolla, om det inte är för trist och tar för lång tid (se Melodifestivalen som jag inte sett ungefär sedan Carola och Pernilla Wahlgren, minns någon dem?), även om jag föredrar att Israel utmärker sig i sammanhang som inte nödvändigtvis har med krig och krigstrauman att göra. Det finns tillräckligt med sådant redan för att producera konstnärligt material av alla slag i de närmaste tvåhundra åren eller så.

3 reaktioner till “Oscar till Israel för ”Waltz with Bashir”?”

  1. Man behover inte vara Israel eller gilla Israels politik for att beundra den filmen. Konst sager jag. Absolut vard en oscar. Israel producerar manga intressanta filmer och bocker just nu, som man kan lasa om i Haaretz. Ett annat filmtips (fast kanske inte i samma klass som Bashir) ar ”Close to home” om tva kvinnliga soldater som gor lumpen.
    Eleni S

Kommentarer är stängda.