Eretz Nehederet utlyser vapenvila

För hebreiskkunniga.

”Den här gången har de slängt handskarna helt”, sade min chef. Han hade rätt. Och inte har de utlyst någon vapenvila mot Roni Daniel, Gabi Ashkenazi eller Levana Stern inte…

Eretz Nehederet

7 reaktioner till “Eretz Nehederet utlyser vapenvila”

 1. Frustrerande, jag begriper absolut ingeting. Vilken ar det som har slangt stridshandskarna. Levana Stern ar kvinnan som skallde ut lakaren som hade forlorat sina dottrar, och AGabi Ashkenazi ar val en hog militar? Vad har de gemensamt?
  Sedan undrar jag lite over stamningarna i Israel. Firar manniskor segern, ar ni hoppfulla eller mer besvikna over utgangen? (det kanske ar for tidigt att saga, men anda)
  Sista fragan, ar det nagra grupper i Israel som vill tala med Hamas?

 2. Eleni, jag skrev ”för hebreiskkunniga”…

  Eretz Nehederet är ett israeliskt satirprogram och du och andra får ursäkta, men jag kan inte översätta det och förklara vem alla är. Men i kort: programmet var väldigt bitskt mot bl a ÖB Gabi Ashkenazi och Levana Stern, som just skällde ut den palestinske läkaren.

  Om stämningarna får du förhoppningsvis läsa om en dryg vecka…jag lägger upp alla länkar till artiklar jag skriver.

  Generellt så tycker folk i Israel olika, och därför har du också ett brett spektrum av stämningar.

  Det finns grupper eller kanske snarare individer som förespråkar en dialog med Hamas. Inget officiellt politiskt i nuläget.

 3. ok, da begriper jag. Ett tips, skriv vissa poster (som bara riktar sig till hebreisktalande)pa hebreiska, sa slipper vi som inte forstar spraket bli alltfor nyfikna.

 4. Jag hoppas verkligen att du _inte_ börjar skriva poster som ”bara” riktar sig till hebreisktalande på hebreiska. Det kan ju inte skada icke-hebreisktalande att få känna till exempelvis Eretz Nehederet, även om de inte kan ta del av programmen.

  För den som blir alltför nyfiken finns ju alltid Wikipedia, för lite snabb information om de flesta ämnen. Och om någon blir så extremt intresserad att vederbörande rentutav _lär_ sig hebreiska, är väl det ingen skada skedd.

 5. Om jag någon gång börjar blogga på hebreiska kommer det att handla om Sverige. Men det bär mig emot att ge Sverige en så dålig image utomlands så hittills har jag avstått.

 6. Ehm, vad menar du med det egentligen? Syftar du pa behandlingen av apatiska flyktingbarnen och behandlngen av flyktingar i allmanhet?

 7. Nej 🙂 jag tänkte nog mest på lite andra saker. Never mind, glöm det. Jag bloggar inte på hebreiska, finito.

Kommentarer är stängda.