Paus

Tid har alla lika mycket, frågan är väl hur man väljer att prioritera den…och just nu så verkar det en bra idé att koncentrera sig lite mer på studier och arbete, och mindre på bloggen. Och en icke-uppdaterad blogg blir snabbt irrelevant. Så tills vidare nöjer jag med att posta inlägg med ojämna mellanrum på Al Hamatzav. Slutgiltigt? Ingen aning. Planer är till för att ändras.

Annons

43 reaktioner till “Paus”

 1. Så tills vidare nöjer jag med att posta inlägg med ojämna mellanrum på Al Hamatzav

  Känns det helt bekvämt att sitta i samma redaktion som Bo Rööser?

 2. Bo Rööser har skrivit på Al Hamatzav. Och jag har skrivit på Jinges blogg. Detta innebär inte att jag delar vare sig Bo Röösers eller Jinges åsikter. Jag tror att detta också framkommer tydligt i posterna.

  Så här står det ”Om Oss” på Al Hamatzav:
  ”Al hamatzav” är hebreiska (על המצב) och betyder kort och gott “om situationen”. Om situationen i mellanöstern. Om situationen för judar i Sverige och världen. Om situationen i bloggosfären och i media.

  På al-hamatzav.org som förresten är en webblogg skriver Magnus Lindberg, Mike Kushner, G. Tikotzinsky, Mathias Hellsten, Peter Soilander, Michael Diamant, N. Sarchar, Anna Veeder och Roy Alterman. Varje åsikt som presenteras här står för respektive författare. Detta gäller även bloggkommentarerna som emellanåt kan bli lite hetsiga.

  Syftet med al-hamatzav.org är främst att bevaka och kommentera Israel-rapporteringen i svensk media men också att presentera förhållandevis personliga funderingar kring judendom, antisemitism, Israel och israelisk politik.”

  Bo Rööser är alltså i dagsläget inte en del av Al Hamatzavs redaktion, och varje åsikt som presenteras där står för respektive författare. Mina åsikter står i de texter jag skriver. Inte i någon annans, oavsett kulör. Och precis som en dagstidning bör ju en blogg kunna ha olika skribenter som uttrycker olika åsikter. Annars kan man ju slå ett slag för likriktningen och censurera allt som inte passar en. Upp till var och en.

 3. Redaktionen:
  Anna Veeder
  Bo Rööser
  G. Tikotzinsky
  Magnus Lindberg
  Mathias Hellsten
  Michael Diamant
  Mike Kushner
  N. Sarschar
  Peter Soilander
  Roy B. Alterman

  står det på bloggen idag!

  Och i bloggrollen hittar vi både Simulev och Jihad i Malmö!

 4. Gud bulten, att du bara orkar. Du kan slå dig tillsammans med Jinge och skriva några poster om att jag är en palestinierhatande rasist och sedan ringa in till ett par redaktioner och kräva att de inte tar in mina texter, för jag har skrivit poster på en blogg där Bo Röösner förr skrivit (det är därför han är med i listan ovan, men om du kollar ”om oss” så är han inte med längre och har mig veterligen inte varit det på ett bra tag) och dessutom länkar bloggen till både Simulev (som tycker vansinnigt illa om mig och har uttryckt sin önskan att få mig uppskriven på en self-hating-Jews-lista) och Jihad i Malmö.

  Vad jag själv skriver och vilka åsikter jag själv står för är tydligen helt irrelevant. Enligt ditt sätt att se är det mycket bättre att inte ta in mer moderata inlägg som mina eller Roys på Al Hamatzav och därmed riskera att så kallade Israelkramare läser dem, utan vi ska hålla oss utanför. Varför då? Vem tror du tar åt sig mina poster mer, Jinges bloggläsare som avskyr mig per definition i vilket fall eller proisraeler med en viss skepticism till den israeliska politiken?

  Tänkte just på alla anklagelser som den muslimske ministern Majadele fick angående att han sitter i samma regering som Lieberman. Vad säger du om det Bulten, att en palestinsk muslimsk arab med israeliskt medborgarskap och ett förflutet i sport-och arbetarrörelsen sitter i samma regering som en fascistisk rasistisk mafioso?

  Majadele var cool. Han sade ”det är inte bara jag som måste sitta med honom. Det är också han som måste sitta med mig. Låt honom gå ut och förklara för sina väljare varför han gör det.”

 5. Bulten,
  ”guilt by association” tycks vara din ledstjärna.

  Själv hoppas jag att du snarast återupptar ditt eget bloggande, Anna. Har följt det sedan innan ditt förra uppehåll, även om jag inte kommenterar ofta. Det är alltid intressant att läsa!

 6. Tack Allan. Det är inte så att jag inte har lust att blogga, men tiden måste prioriteras om man vill komma någonstans och jag har väldigt lätt att sitta i timmar och leta material och fundera och skriva och sedan svara på kommentarer. Och när jag gör det så blir det inga ”riktiga” artiklar skrivna. Dessutom tycker jag att det är både roligare och viktigare att ha tid att uppleva saker än att sitta och skriva om dem, så måste jag välja så…

  Och nu är det snart terminsslut här och provsäsong. Men som sagt, vi får se.

 7. Nu var det många halmgubbar som behövdes brännas av igen. Dina kontroverser med Jinge får du ta med honom, blanda inte in mig i det.

  Jag konstaterar bara att du och en viss Bo Rööser nu mer står som ”redaktion” för den nättidskrift som rekommenderar sina läsare att också ta del ”simulev” och ”jihad i Malmö”. Jag har också tidigare uppfattat det som att dina skrifter där är att betrakta som frilans-inlägg (alltså endast ansvar för dina egna skrifter) och att det är firma Lindberg/Tikotzinsky som ansvarar för den rasistiska kontexten i bloggen.

  Att bli däremot bli uppsatt som redaktionsmedlem borde rimligen innebära att det åligger en att ta personligt ansvar för under vilka former ens texter publiceras. Du verkar inte vilja göra det och av detta får jag intrycket att redaktionslistan bara är ett försök från vissa på Al-Hamtzav att leka tidning.

  Vad det gäller dina texter både här och där så tycker jag många texter är bra, andra mindre bra och då låtyter jag dig få veta det. Tyvärr kommer jag inte att kunna skicka något beröm till dig för dina sovande-agent-texter ety ”likriktningen och censuren”där har ansett att jag skulle avstängas som kommentator där.

  För att knyta ihop säcken, uttalandet ”död åt islam” som Magnus anger som skäl för att stänga av mig, det var inte jag som skrev det. Det var någon helt annan!

 8. Du kör bara Jinges jargong så jag tänkte att eventuellt kan ni utveckla en gemensam hobby.

  Jag har stått på Al Hamatzavs skribentlista sedan jag började skriva där för ett bra tag sedan. Det är inte nytt. De listar alla som skrivit, förut tror jag under rubriken ”skribenter” och nu under ”redaktion”. Läser du ”Om Oss”-sidan så är Röösner inte med. Behöver jag skriva det igen?

  Sedan är varken Tikotzinsky eller Lindberg några rasister. Det finns några där som skriver rasistiska kommentarer, speciellt en Dannie som jag inte sett kommentera där längre och några andra. Ser jag något så protesterar jag.

  Att du är portad där är inte mitt fel, eller?

 9. Det tycks vara åtråvärt att kommentera på bloggen al-hamatzav.org. Eftersom den enögde fundamentalisten Tikotzinsky tillhör rasen* HOMOS ECONOMICUS, så börjar jag naturligtvis fundera i banor som pay-per-comment.

  Så, Bulten: Skriv till mig på sajtens kontaktformulär så kan vi diskutera hur mycket du är villig att betala för nöjet. Det går bra att lämna budet i rubel.

  *Bekräftat genom DNA-analys.

 10. kuppa på al-hamatzav och lägg in bulten som skribent !
  att han inte får skriva bör väl inte höra till saken
  bulten i bo är inte patenterat heller…
  en riktig nyårskaramell 🙂

 11. Och Anna, ja (förutsatt att det som står på bloggen är sant, att du sitter i redaktionen för Al-Hamtazav), då är du medansvarig för beslutet att stänga av mig som kommentator där.

  Det beslutet kan dock jämföras som en flugskit gentemot att du då också är medansvarig till att rekommendera ”Jihad i Malmö” för dina läsare!

 12. Jag gillar inte Jihad i Malmö. Jag ville ta bort länken. Jag röstades ner. Men jag tycker inte att det är en tillräckligt bra orsak till att inte posta på Al Hamatzav. En länk är en länk, och till skillnad från vissa andra så tycker jag inte att åsiktslikriktning är av godo. Du är välkommen att tycka annorlunda.

 13. Bulten;

  Jag tycker det mesta du skriver är korkat och nästan lika lågt som Jinges dravel, men är det verkligen sant att du är avstängd från Al-Haatzav? Illa, i så fall.

  Anna; hur ligger det till?

 14. Förresten, längst ner till höger på startsidan står Bo Rööser som redaktionsmedlem, så där har du nog rätt, Bulten. Inte för att det stör mig, vet inte vem det är.

 15. Allan, Bo Röösner eller Fan och hans Moster: det står tydligt på Al Hamatzav att var och en står för sina egna åsikter. Jag står för mina.

  Bulten är avstängd från Al Hamatzav, men jag skrev inte där när det begav sig och jag vet faktiskt inte varför. Men jag har fått intrycket att det berodde på att han vägrade tilltala andra som kommenterar med deras alias utan använde egna beteckningar, som om jag skulle kallat Bulten Fyllbulten eller så. Vilket jag inte gör, jag tycker att det är superbarnsligt att hålla på med sådant trams.

  Men för en utförlig beskrivning bör man vända sig till Magnus eller Tikotzinsky.

 16. Men jag har fått intrycket att det berodde på att han vägrade tilltala andra som kommenterar med deras alias utan använde egna beteckningar, som om jag skulle kallat Bulten Fyllbulten eller så

  Nja, det var väl snarare så att jag blandade och gav av den rika uppsättning avv namn som en av skribenterna där borta håller sig med. Ungefär på samma sätt som Magnus själv gör mot en namngiven personi detta inlägg, alternativnamn verkar ju vara en vanlig företeelse i det heliga landet.

  Jag ville ta bort länken. Jag röstades ner.

  Vekligen? Anna Veeder väcker förslaget i Al-Hamatzavs redaktion att länken till ”jihad i Malmö” ska bort från den nättidskrift hon verkar på, detta väcker så stort motstånd att frågan tas till votering, där en majoritet av redaktionsmedlemmarna är så kära i sin länk till den kände trädplanteraren att de kör över Anna i denna fråga.

  En verkligt aktiv handling för att bevara sin koppling till Expostämplad islamhat alltså!

 17. Tja Bulten, ingenting är perfekt. Men jag tycker att det är bra att skilja på väsentligheter och oväsentligheter, eller mindre stora väsentligheter. Vad man skriver är viktigt, speciellt om man som jag använder sitt eget namn och går att spåra utan problem. En länk är bara en länk. Jag tycker att det borde vara viktigare vad jag verkligen skriver än om Al Hamatzav länkar till Jihad i Malmö eller inte. Men det kanske inte är det för vissa.

 18. Och så har jag gjort den här erfarenheten att jag skrev hos Jinge, och blev utmobbad av kommentatorer och senare också av bloggägaren som strök mina svar och vägrade låta mig se bloggen, och jag har skrivit på Al Hamatzav och smutskastats för det, och jag har haft en egen blogg och lik förbannat skulle jag fördömas för att jag länkade till någon som någon inte gillade.

  Därför så skiter jag numera högaktningsfullt i vad vissa tycker om vad jag skriver och var jag gör det någonstans. Som du säkert vet publicerade jag en artikel i Kyrkans Tidning och en i Fredstidningen Pax i slutet på november 2007. Är jag därför kristen eller med i Svenska Freds? Nej.

  Men tjata på, för all del.

 19. Så slutsatsen av denna långa debatt blir alltså ett JA på min ursprungligen ställda fråga – du är bekväm med att sitta i samma redaktion som Bo Rööser?

 20. Lika bekväm som jag är med att ha skrivit hos Jinge, i Kyrkans Tidning, på Sourze, i Fredstidningen Pax, i Flamman och i Stockholms Fria och på den här bloggen. På alla ställen skrev jag precis som jag själv ville. Om Bo Rööser (som jag inte känner och mig veterligen aldrig diskuterat med och som inte heller skriver i nuläget på Al Hamatzav) eller någon annan börjar ha synpunkter på mitt skrivande så är jag ute omedelbart.

  Men jag en känsla av att det här inte handlar om någon Bo Rööser utan om att Anna ska trakasseras tills hon håller käften. Och hittar man inget i det hon skriver så kan man alltid anklaga henne för att ha fel länkar i närheten av sitt namn eller fel namn i närheten av sitt eget i en lista på skribenter.

  Om någon är intresserad så är mina politiska åsikter mest nära Roys på Al Hamatzav. Men varför diskutera politisk inställning och konkreta åsikter när man kan bråka om länkar och namn?

 21. Nu tycker jag att det får räcka. Har förklarat mig. Att vissa inte gillar det, OK, jag har fattat det. Ha det så bra och god fortsättning och gott nytt år och så.

 22. Bulten i Bo är avstängd från att kommentera på al-hamatzav.org. Anledningen är att han trots flera tillrättavisanden vägrade att tilltala skribenterna per signatur.

 23. Nej, till de tidskrifter du nämner ovan bidrog du endast med textmaterial där dessa tidskrifters redaktion tog publiceringsbeslutet.

  Nu sitter du själv i en redaktion och får därmed även ta anvar för under vilka former dina texter publiceras. Det är skillnaden.

  Och jag kommer även i fortsättningen att med visst intresse ta del av vad du skriver och är sålunda absolut inte ute efter att trakassera dig.

  Gott nytt år på dig med!

 24. Ok, tack så mycket Anna och Tikotzinsky. Är nöjd medd förklaringen. Är lite allergisk mot åsiktscensur och hade blivit förvånad om det vore så. Sorry att ha tagit upp er tid med detta.

  Och ett Gott Nytt År till er! (alla).

 25. vägrade att tilltala skribenterna per signatur.

  Tja, om det är öknamn/tillnamn som avses så kan jag meddela att det INTE var jag som skrev nedanstående:

  Reichsminister für Volksaufklärung und Demagogi

  En självutnämnd advokat för Holocaustrevisionister finns på samma intellektuella nivå och hittar samma språk som en muhammedansk fundamentalist…En dynga förblir dynga, oavsett om det kommer från Bagdad, eller från svenskt rödingträsk.

  En kollektivist och framgångsrik elev till dr. Goebbels och Lavrentij Beria behöver inte kunna mera.

  Om det handlar om försök att tillskriva debattsignaturer deras egentlliga namn, så kan det ju vara intressant att notera att detta inlägg fortfarande står kvar!

 26. Blev du även nedröstad av de andra redaktionsmedlemmarna när du föreslog avstängning av Lubbe och Simulev, Anna? För det har du väl gjort?

 27. Bulten, jag lovar att jag lyckas gå israeliska högerextremister mycket mer på nerverna genom att skriva på Al Hamatzav än genom att vara ideologiskt renlärig och inte befatta mig med sajten.

 28. Jag har som policy att låta enfaldets alla monument stå kvar i kommentars-spalten.

  Först ett litet råd i all vänlighet. Som du ser ovan ställer sig Anna solidarisk med den linje som nu ges sken av på er bloggs framsida; dvs, att ni är en redaktion som fattar beslut om vad som ska publiceras och inte publiceras. Det kan då därför vara på sin plats för dig Tiko att tona ner ditt ego, att istället skriva ”Vi har som policy…” så det åtminstone verkar som att exempelvis Rööser och Veeder bestämmer lika mycket som du.

  Men i övrigt, policyn du beskriver är OK. Tråkigt bara att ni inte följer den rakt av, exempelvis här har ju någon gått in och klippt bort frasen ”Död åt Islam” som observer/johannes ber om ursäkt för att han skrev och lovar att det aldrig ska ske mer ”trots att han tycker så”. Nån särskild anlening att ni vill hålla just denna kommentator om ryggen på detta sätt?

  Och av hela den debatt där detta observer-uttalande yttrades klipptes allt utom detta bort, det kan ju förefalla lite märkligt att det endast skulle vara detta som jag drabbas av bloggsionisthistoriens värsta straff?

  Bloggägaren Anna ”Bulten är avstängd från Al Hamatzav, men jag skrev inte där när det begav sig och jag vet faktiskt inte varför” Veeder kan man ju be att kolla in kommentar #8 i samma tråd.

 29. Anna,
  Go easy on Bulten. Arkivarkeologi är säkert en trevlig hobby som kan engagera hela familjen. Det är i alla fall bättre än att sitta i parken och dricka öl…

 30. Ok Anna, ville du förbli lyckligt ovetande om anledningarna och bakgrunden till varför du stängt av mig från din bloggsida, så kunde du meddelat det från början.

  Hej då!

 31. Bulten,

  att/om Anna inte stängt av dig tidigare vittnar om ett närmast patologiskt tålamod och överseende från hennes sida.

 32. PS sorry bulten, jag och html-koder är inte bästa vänner än. Vet inte hur man gör så att fetstilen försvinner, har tittat. Ber om överseende med denna min (ytterligare) kunskapsbrist.

Kommentarer är stängda.