Condi är sur

Så fort gick det: enligt Haaretz har amerikanerna inte missat det här med E1 och att IDF har exproprierat mark från fyra palestinska byar för att bygga en väg åt palestinierna.

 Just det, åt palestinierna. Så att de kan åka runt Maale Adumim på väg mot Betlehem. Men det är inte ren och skär människokärlek som fått IDF att besluta om vägbygget – snarare handlar det om att försöka mildra kritiken mot byggnadsplanerna i E1 och att kunna argumentera att palestinierna ju inte skadas av bygget, de har ju en alldeles egen väg!

Med Annapolis på väg och petitioner i HD är det svårt att tro att E1 verkligen kommer att byggas. Men någon har definitivt beslutat sig för att försöka.

Rekommenderar också Danny Rubinstein om arkeologi, turism och judiska bosättningar i Davids Stad (Silwan), strax söder om Tempelberget.

jm

2 reaktioner till “Condi är sur”

  1. Men, Anna, Bosnien var under ockupation av Österrike, och ockupanten har byggt upp vägar, skolor, broar, sjukhus, bibliotek, myndigheter som finns idag som kulturhistoriska byggnader.
    Enligt den IV-e GK, ockupanten är skyldig att göra det bästa för ockuperad befolkning. Det är en plikt!
    Och Israel fick enorm kritik av omvärlden just för att man gjorde aldrig någonting för det här folket utan gick bara till attack!
    Man fick sanera bort byar, hus, trädgårdar istället att göra tvärtom! Mer eller mindre har man själv skapat desperation, aggrssion, vansinne bland palestinierna. Och det är ingen som kan acceptera utom nazister liksom Sverigedemokraterna eller tokreligiösa liksom evangelister o Livets Ord.

Kommentarer är stängda.