Spionhistoria?

Läste just om Daniel Sharon, som arresterats i Libanon misstänkt för spionage. Sharon har både tyskt och israeliskt medborgarskap, talar flytande arabiska och har varit i Libanon 11 gånger de senaste två åren, enligt Haaretz. Låter som en intressant story. Det här är en av orsakerna till att jag inte åker till Beirut även om det är frestande…

Lite kuriosa: ett hitechföretag som jag jobbade på några år hade utmärkta affärskontakter med libaneser i USA, och när vi skulle sälja ett system till Turkiet över ett amerikanskt företag så sköttes logistiken av deras Mellanösternkontor…i Beirut. Vi kunde maila dit utan problem, men inte ringa direkt från Israel. Istället fick vi ett amerikanskt nummer så att samtalet gick över USA. Blev rätt dyrt, men vi orsakade åtminstone inga problem för den libanesiske direktören.

Men inget om Daniel Sharon i Daily Star än så länge. De är fullt upptagna med det senaste mordet på ännu en antisyrisk politiker. Om någon skulle undra så tror jag personligen inte att Mossad har utfört dem i konspirationssyfte för att häva skulden på Syrien. Mossad är utan tvivel inblandad i attentat, men i så fall på palestinska och/eller Hizbollahaktivister. Libaneserna själva verkar inte heller anklaga Mossad utan just Syrien för att mörda antisyriska parlamentariker och journalister, och läser man den första FN-rapporten om Haririmordet så är det inte svårt att förstå varför. Läs också Bitte Hammargrens reportage i SvD.

Andra bloggar om: , ,

En tanke på “Spionhistoria?”

 1. Spionhistorien omnaemndes i Daily Star efter naagra dagar, ansaags vael som ringa nyhetsvaerde, knappast naagon Mossad-operation. (se link nedan)
  http://www.dailystar.com.lb/article.asp?edition_id=1&categ_id=1&article_id=85542

  Att libaneserna inte anklagar Mossad foer det senaste politikermordet var ju trevligt, undrar hur maanga som har blivit tillfraagade.
  Bashir Gemayel blev moerdad foer 25 aar sedan och man tvistar fortfarande om det var Israel eller Syrien som laag bakom det mordet.
  Se link nedan foer en nyanserad analys om senaste politikermordet.
  http://www.counterpunch.org/makdisi09212007.html

Kommentarer är stängda.