Bibi gör det igen

Häver ur sig något olämpligt alltså. I en intervju med Haim Yavin i kanal 1 igår sade Bibi belåtet att han minsann varit informerad om detaljerna i den israeliska ”aktionen” i Syrien innan den utfördes och att han också stödde Olmertregeringen på den här punkten.

 Vad var det för fel på det då? Jo, den israeliska regeringen har hittills hållit tyst och inte med ett ord erkänt någonting, inte ens för Knessets utrikes- och säkerhetskommitte. Men så kan oppositionsledaren inte hålla truten…vilket ledde till att President Bush också fick obekväma frågor som han inte ville svara på.

Nu är det väl ingen som tror att den här historien om israeliska plan som attackerade ett hittills oidentifierat militärt mål i Syrien är helt uppdiktad, men just därför finns det goda skäl att inte prata om den.

Kanal 10 (som jag gillar, speciellt London och Kirshenbaum klockan 19 och nyheterna klockan 20 israelisk tid. Intresserade och hebreiskakunniga kan se den live på nätet här) körde just en grej om ”Netanyahus grodor” (plitot peh på hebreiska, hur man nu ska översätta det). Den bästa var väl när den icke religiöse Netanyahu gick till kabbalah-rabbinen Rav Kaduri för att få en välsignelse före valen och viskade i hans öra ”vänstern har glömt vad det innebär att vara jude”. Tyvärr fanns det mikrofoner i närheten. Tja…han får väl trösta sig med att han fortfarande har långt kvar till Shasledaren Ovadia Yosefs pärlor.