Konspirationsteorier på webben – ett israeliskt perspektiv

Jag kan bara inte låta bli att lägga upp den här länken… mina åsikter om konspirationsteorier, oavsett om det handlar om CIA, Mossad, frimurare eller aliens som skyddar överlevande nazister under Nordpolen, är att de har…hrm…rätt lösa förbindelser med verkligheten. Men samtidigt är de väldigt fascinerande och faktum är ju att ett stort antal eventuellt överkreativa och fantasifulla människor lägger ner mycket tid och energi på att utveckla dem. Eller läsa om dem, som jag.

 Israel ligger alltså inte efter med egna konspirationsteorier och sajter, som framgår av artikeln. Perspektivet är lite annorlunda, men annars är det ungefär samma koncept som på övriga ställen i världen.

Men som artikelförfattaren sammanfattar det: ”Precis som med andra bisarra fenomen på nätet finns det förmodligen inget effektivt sätt att bekämpa dem som sprider konspirationsteorier, inte minst eftersom varje åtgärd som vidtas mot de individer som sprider dem används som ytterligare bevis för att människor med makt arbetar för att tysta dem som ”avslöjar sanningen”.